zelfliefde

Zelfliefde is essentieel voor een leuk leven. Je krijgt meer zelfvertrouwen maar kan ook meer liefde aan een ander geven. In deze blog lees je daarom alles over het ontwikkelen van meer zelfliefde.

Begin de dag positief

Veel mensen zijn nog niet eens wakker of ze hebben al een smartphone in hun handen. Leuk om op de hoogte te blijven van het wereldnieuws, je vrienden of alle gossips maar erg stimulerend voor de ontwikkeling van zelfliefde is het niet. Probeer daarom eens tijd voor jezelf te nemen. Dit kun je doen door je dag te beginnen met een meditatie. Mediteren zorgt ervoor dat je je thuis voelt in je lichaam en meer rust ervaart. Hierdoor sta je meer open voor positieve energie en werk je automatisch aan meer zelfliefde.

Een negatief zelfbeeld kan heel je dag beïnvloeden. Als je je dag al met negativiteit begint, is de kans groot dat je je dag ook met een negatief gevoel eindigt. Neem daarom eens de tijd om jezelf aan alle goede en leuke dingen te herinneren en wees daar dankbaar voor. Schrijf deze punten op en lees ze door op de momenten dat je je niet zo zeker van jezelf voelt.

Bewaak je grenzen

Als mensen constant over je grenzen heengaan is de kans groot dat je hier gestrest en vermoeid door raakt. Om te voorkomen dat je hierdoor minder zelfvertrouwen krijgt is het goed om te ontdekken waar je grenzen liggen. Dit kun je doen door op situaties te reflecteren en op zoek te gaan naar signalen die je helpen jezelf te leren kennen. Als je je omgeving stelselmatig over je grenzen hebt laten gaan, is het moeilijk om ze dit af te leren. Je zal daarom niet je omgeving opnieuw moeten opvoeden, maar ook jezelf. Stel je grenzen en handhaaf ze ook. Iemand anders doet dit niet voor je. Je bent het waard om goed behandeld te worden.

Mantra

Een mantra wordt vaak gelinkt aan religie en spiritualiteit. Het werkt ontspannend en opent een deur naar een hoger bewustzijn. Juist hierdoor zijn mantra’s ook perfect bij het verhogen van zelfliefde en zelfacceptatie. Een mantra gericht op het houden van jezelf begint altijd met ‘ik’ en kan ook als een affirmatie gezien worden. Als je meer van jezelf wil houden kan ‘ik ben het waard’ een goede mantra zijn. Spreek deze woorden met volledige aandacht uit zodat je het echt kunt voelen. Hou dit een paar weken vol en je zal zien dat je zelfbeeld een stuk positiever wordt. Wil jij naast zelfliefde ook de deur naar een hoger bewustzijn openen? Colloïdaal goud verruimt het bewustzijn en zorgt dat je open komt te staan voor spiritualiteit.

Doe dingen waar je blij van wordt

Als je gelukkig en blij bent is het een stuk makkelijker om van jezelf te houden. Wanneer je zorgt dat je goed in je vel zit zorg je er dus automatisch voor dat je je zelfliefde vergroot. Dit kun je bereiken door iets te doen waar je blij van wordt. Dit kan het uitoefenen van je hobby zijn, een lange wandeling of je juist omringen met mensen die je dierbaar zijn.