zilversokken zelf maken

Jeuk kan erger zijn dan pijn. En zeker als het tussen je tenen is. Veel mensen krijgen last van voetschimmel of zwemmerseczeem. Moeilijk te voorkomen en vaak nog moeilijker te verhelpen. Gelukkig kun je met zilversokken snel van de schimmel afkomen. Wil jij zelf zilversokken maken met colloïdaal zilver? Lees dan snel verder.

Het aanschaffen van zilversokken kan een duur grapje zijn. Je kunt natuurlijk niet wekenlang dezelfde sokken aan en zal daarom meerdere sokken moeten kopen. Wil je voor elke dag een nieuw paar sokken aanschaffen? Dan betaal je al gauw €100,-. Veel geld wat je natuurlijk ook aan andere dingen kunt besteden. Gelukkig hebben wij hier een veel goedkopere oplossing voor. Je kunt zilversokken namelijk heel goed zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een paar sokken, een waterspuit en natuurlijk colloïdaal zilver.

Zelf zilversokken maken

De meest voorkomende voetschimmels kunnen makkelijk door colloïdaal zilver gedood worden. Het is misschien wat duur om je voeten in alleen colloïdaal zilver te weken, maar er is gelukkig ook een stuk goedkopere optie. Je kunt colloïdaal zilver namelijk ook direct op je sokken spuiten. De katoenvezels in je sokken zorgen ervoor dat de zilveren nano deeltjes worden opgenomen en anti microbiële eigenschappen produceren. Elke sok waar katoen in zit is daarom geschikt om als zilveren sok dienst te doen. Wil je precies weten hoe je de zilversokken maakt? Wij hebben de stappen op een rijtje gezet:

  • Zorg dat je sokken hebt die volledig van katoen zijn of op zijn minst katoen bevatten;
  • Was, spoel en droog de sokken;
  • Spuit de sokken nat met colloïdaal zilver en laat ze aan de lucht drogen;
  • Je sokken zijn geïmpregneerd met zilveren deeltjes en zijn klaar om gebruikt te worden;
  • Breng het colloïdaal zilver na elke wasbeurt opnieuw aan.