holistische levensstijl

Wat is een holistische levensstijl?

Holisme is een levensfilosofie waarbij men ervanuit gaat dat alles met elkaar verbonden is. Of je het nu over dieren, planten, mensen of energieën hebt. Alles maakt deel uit van een groter geheel. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar is heel makkelijk in je eigen leven te integreren. In deze blog vertellen we je daarom meer over een holistische levensstijl.

Wat is een holistische levensstijl?

Het woord ‘holisme’ stamt af van het Griekse woord ‘Holos’ wat ‘geheel’ betekent. Hier ligt ook gelijk de kern van het holisme. Het gaat er namelijk om dat jij jezelf als een eenheid ziet. Lichaam, geest en ziel maken wie jij bent en hebben invloed op elkaar. Dit is makkelijk uit te leggen met het volgende voorbeeld. Iedereen heeft namelijk weleens een rot dag. Je bent moe, hebt geen zin om te sporten en de kleinste inspanning is je al te veel. Veel mensen snakken op deze momenten naar een vette hap. Het geeft even voldoening en is daarbij ook nog eens snel klaar. Toch is bewezen dat het eten of drinken van bepaalde voedingsmiddelen effect hebben op je mentale gesteldheid. Zo zorgt het eten van veel vet ervoor dat je je neerslachtig kunt voelen. Als je dit in stukjes hakt zie je dat je rotdag invloed heeft op vijf niveaus. Namelijk fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Negatieve gevoelens stapelen op en al deze punten hebben effect op elkaar en staan dus in verbinding. Als je kleine aanpassingen maakt, zal je merken dat je de negatieve gevoelens veel sneller kunt ombuigen naar iets positiefs. Bijvoorbeeld door me time in te lassen, te mediteren of toch een gezonde keuze te maken.

Holisme: de verbinding met jezelf

Verschillende omgevingsfactoren kunnen ervoor zorgen dat je de verbinding met jezelf kwijtraakt. Hierdoor luister je minder naar je hart en steeds meer naar de verwachtingen van anderen. Met een gevoel van onrust en onzekerheid als logisch gevolg. Als dit zich jarenlang blijft ophopen, kan dit tot een depressie of burn-out leiden. De symptomen zijn met antidepressiva te behandelen, deze pakken het onderliggende probleem niet aan. Gelukkig zijn er ook natuurlijke manieren. De eerste stap is om weer de verbinding met jezelf te vinden. Hier kan reiki een grote rol bij spelen. Via handoplegging wordt universele energie doorgegeven wat kan helpen voor een afname van spanning, onrust en stress.

Daarna is het met een holistische levensstijl tijd om je op jezelf en je directe omgeving te focussen. Denk hierbij aan bewust zijn van wat je eet, genoeg tijd voor jezelf te nemen, liefde voor de medemens, respect voor de natuur en inzien wat voor effect je gedachten op je gedrag kunnen hebben. Ook colloïdaal goud kan hier een steentje aan bijdragen. Er wordt namelijk beweerd dat colloïdaal goud verlichting kan bieden bij diverse geestelijke aandoeningen. Wil jij meer weten over het effect van colloïdaal goud of ben je benieuwd naar een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.