colloïdaal zink

Ben jij op zoek naar een natuurlijke manier om je lichaam een handje te helpen? Zink is onmisbaar voor een goede gezondheid en is een metaal wat al in je lichaam te vinden is. Wil jij meer weten over colloïdaal zink? Lees dan snel verder.

Wat is colloïdaal zink?

Volgens de Westerse wereld is zink in het jaar 1764 door de Duitser Andreas Sigismund Marggraf ontdekt. Toch is dit niet helemaal waar. Zinklegeringen worden namelijk al eeuwenlang gebruikt. In Palestina en het vroegere Transsylvanië zijn zelfs objecten van 87% zink ontdekt. Deze dateerden uit 1400 voor Christus. In de veertiende eeuw konden Hindoestanen zink al van andere bekende metalen onderscheiden. Het duurde echter tot de 18e eeuw voordat Europeanen zelf zink leerden maken en in 1934 werd de werking van zink nader onderzocht. Gabriel Bertrand toonde aan dat zink een essentieel spoorelement is voor de groei van dieren en niet veel later werden er ook verbanden naar het menselijk lichaam gelegd.

Zink is een spoorelement van veel enzymen in het lichaam. Het lichaam gebruikt het metaal onder anderen voor de opbouw van eiwitten, een goed afweer-/ immuunsysteem en de groei en ontwikkeling van weefsel. Zink is in bijna iedere cel te vinden, maar moet wel ‘bijgevuld’ worden. Het is daarom belangrijk dat je voldoende zink binnenkrijgt. Gelukkig kun je dit makkelijk in je voedingspatroon integreren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink zijn oesters, schaaldieren, peulvruchten, zaden en noten. Bovendien kun je zinksupplementen innemen.

Samenstelling

Als je voor colloïdaal zink van Crystal kiest, kies je voor kwaliteit. Het colloïdale zink heeft een concentratie van 15ppm wat inhoudt dat je per liter 15 milligram zink vindt. Er wordt vaak gezegd dat een hoog ppm een graadmeter is voor de kwaliteit van colloïdaal zink. Zonder deeltjesgrootte is dit echter nietszeggend. Dit is bij Crystal 20 nanometer. Een belangrijk gegeven voor de uiteindelijke kwaliteit van het water. Hoe kleiner het zinkdeeltje is, hoe groter het aantal deeltjes in het product en hoe effectiever het uiteindelijk is. Ook aan de kleur en substantie van het zink kun je zien of het van goede kwaliteit is. Doordat Crystal uitsluitend voor de beste kwaliteit kiest, is het colloïdale zink helder en kleurloos.

Een allergie voor zink is erg zeldzaam. Toch komt dit af en toe voor. Wil jij controleren of je een zink allergie hebt? Gelukkig is daar een makkelijke manier voor. Druppel wat druppels op de rug van je hand en kijk of er binnen een halfuur een allergische reactie optreedt. Geen reactie? Dan kun je het gewoon veilig innemen.