colloïdaal koper

Edelmetalen worden al eeuwenlang door vele volkeren en culturen gebruikt. Naast colloïdaal zilver en goud, heeft ook koper in colloïdale vorm een positieve werking op de mens. Maar wat is colloïdaal koper eigenlijk? En hoelang wordt het al gebruikt? In deze blog lees je over het ontstaan van koperwater en waar het water van Crystal Colloïdaal uit bestaat.

Wat is colloïdaal koper?

Colloïdaal koper bestaat uit zuiver water gecombineerd met minuscule elektrisch geladen koperdeeltjes. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze in het water blijven zweven en niet naar boven of onder drijven. Dit allemaal zonder kunstmatige toevoegingen of stabilisatoren. Daarnaast zijn ze niet met het blote oog te zien, waardoor het water gewoon helder blijft. De koperdeeltjes zijn niet alleen te klein om te zien, ze zijn ook te klein om door het lichaam opgeslagen te worden. Heeft het koperwater zijn werk gedaan? Dan verlaten de deeltjes via de natuurlijke weg het lichaam. Je hoeft daardoor niet bang te zijn dat je lichaam zware metalen opslaat.

Geschiedenis van colloïdaal koper

Koper is niet alleen als materiaal in gebruiksobjecten populair, het metaal heeft ook een spirituele werking. Het gebruik van colloïdaal koper gaat net als colloïdaal zilver en goud al eeuwen terug. Er wordt zelfs geschreven dat koperwater al 400 voor christus voor het eerst werd gebruikt. In zowel mythologie als alchemie wordt koper geassocieerd met Aphrodite. De godin van de Liefde. Het metaal heeft deze associatie in eerste instantie te danken aan zijn mooie glans, maar er zijn nog veel meer redenen. Zo versterkt het edelmetaal het zelfbewustzijn en wordt gezegd dat het helpt bij het ervaren van liefde, schoonheid en harmonie. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan het accepteren van jezelf en het aarden. Genoeg voordelen dus!

De werking van koper komt niet alleen ten goede van spiritualiteit. Koper heeft ook een positieve werking op de gezondheid en werd vroeger al door Amerikaanse pioniers gebruikt om het water in vaten schoon te houden.

Crystal colloïdaal

Het koper van Crystal is uniek vanwege de krachtige balans tussen het water én de koperdeeltjes. De koperdeeltjes hebben een grootte van 20 nanometer en het water een concentratie van 5 ppm. Door de hoge kwaliteit en de zuiverheid van het water is het colloïdale koper van Crystal helder en kan er gewoon doorheen gekeken worden. Het water zelf heeft een zuivere licht groengele kleur.

De kwaliteit van ons water beperkt zich niet tot het koperwater op zich, maar is ook in de verpakking terug te zien. Het 200 ml flesje is voorzien van een handige fliptop dop en wordt geleverd met een lepeltje en pipet. Koperwater gebruiken wordt zo een stuk makkelijker gemaakt.