Colloïdaal iridium

Iridium doet misschien niet meteen een belletje bij je rinkelen. Toch is dit scheikundige element al in 1803 door een Engelse chemicus ontdekt en kent het vele toepassingen. Wil jij weten wat iridium precies is? En waar het colloïdaal iridium van Crystal Colloïdaal uit bestaat? Je leest het in deze blog.

Wat is colloïdaal iridium?

Iridium is een scheikundig element en is zilverwit van kleur. Het edelmetaal is in 1803 ontdekt door de Engelse chemicus Smithson Tennant, maar bestaat uiteraard al veel langer. Zo sloeg er 65 miljoen jaar geleden een meteoriet in Mexico in. Deze meteoriet bevatte een hoge concentratie iridium. Ook op onze eigen aarde komt dit voor. Iridium is namelijk in ongebonden toestand in de aardkorst te vinden. Wel vaak in combinatie met andere platina metalen. In onze huidige maatschappij wordt iridium vooral gebruikt in legeringen waar de hardheid van een materiaal ontzettend belangrijk is. Voorbeelden van het gebruik van iridium is de punt van een vulpen, een kompas naald en vroeger werd iridium zelfs voor wapens gebruikt.

Door de verschillende toepassingen verwacht je misschien niet meteen dat iridium in colloïdale vorm ingenomen kan worden. Toch heeft het gebruik van dit edelmetaal een positief effect. Er wordt gezegd dat iridium voor balans zorgt en een harmoniserend effect heeft op lichaam en geest.

Colloïdaal iridium van Crystal Colloïdaal

Colloïdaal iridium van Crystal is erg krachtig en heeft een effectief werkzaam oppervlak van 0,1m2/ L. Dit is ook gelijk de belangrijkste graadmeter voor de kwaliteit van het colloïdale iridium. Des te beter de specificaties, des te groter het effectief werkzaam oppervlak en des te effectiever het uiteindelijke product is. Als het colloïdaal iridium van hoge kwaliteit is, heeft de vloeistof een lichtblauwe en soms wat zilveren kleur. Heeft jouw product dezelfde kleur als water? Dan is het product van slechte kwaliteit en zitten er geen iridium deeltjes in.

Het gebruik van colloïdaal iridium is af te raden bij mensen met een iridium allergie. Een uiterst zeldzame allergie. Weet je niet zeker of je een iridium allergie hebt? En wil je dit voor gebruik controleren? Druppel dan enkele druppels van het colloïdale iridium op de rug van je hand. Is er na 30 minuten nog geen reactie te bekennen? Dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat je niet allergisch bent.