colloïdaal goud

Goudwater: colloïdaal goud

Goud is een edelmetaal wat net zo oud is als de aarde. Het wordt dan ook al eeuwenlang voor verschillende toepassingen gebruikt. Maar wat is colloïdaal goud eigenlijk? In deze blog lees je meer over het ontstaan van goudwater en de samenstelling van het water van Crystal Colloïdaal.

Wat is colloïdaal goud?

Colloïdaal goud is zuiver water waarin minuscule elektrisch geladen gouddeeltjes zweven. Deze deeltjes zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn.

Colloïdaal goud is zuiver water met Nano delen goud erin opgelost. Deze kleine deeltjes goud hebben een negatieve elektrische lading en worden heel makkelijk in het lichaam opgenomen. Wat het lichaam niet nodig heeft wordt even makkelijk weer uitgescheiden, waardoor je nooit te veel in je lichaam hebt.

Geschiedenis colloïdaal goud

Het gebruik van goud voor allerlei verschillende toepassingen gaat eeuwen terug. In het oude China werden gouden munten meegekookt met de groente of rijst. Goudmoleculen kwamen zo in het water en op het eten terecht. Dit allemaal met de bedoeling om deeltjes van dit metaal binnen te krijgen. Ook nu wordt dit nog door menig Chinees gebruikt. Het edelmetaal was ook in andere culturen en tijdsgeesten erg belangrijk. Goud werd zowel in het oude Egypte als Sumerië en het Romeinse rijk toegepast als levenselixer of geneeskrachtig metaal.

Goudwater van Crystal Colloïdaal

Het goudwater van Crystal Colloïdaal heeft een robijnrode kleur. Deze kleur kan veranderen van licht robijnrood naar donker robijnrood naar paars. Dit is afhankelijk van de concentratie van het aanwezige goud. Bij een concentratie van 10 p.p.m., zoals wij hanteren, is de kleur echter robijnrood. De gouddeeltjes in het water van Crystal Colloïdaal hebben een grootte van 3,2 nanometer. Dit maakt ze zo klein dat ze alleen te zien zijn met de meest krachtige elektronenmicroscoop. Hoe groot de deeltjes zijn is bepalend voor de effectiviteit van het water. Hoe kleiner het deeltje, hoe meer deeltjes er in het water te vinden zijn en hoe effectiever het colloïdaal goud is. Wij zijn tot op heden nog geen colloïdaal goud tegengekomen met een kleinere deeltjesgrootte als Crystal Colloïdaal.