volle maan

De maan is sterk genoeg om eb en vloed aansturen, het is dus niet zo gek dat de maan ook invloed op de mens kan hebben. Zeker als het volle maan is. Of het nu een toename in creativiteit is of juist een horror nacht. De effecten van een volle maan worden door veel mensen gevoeld. In deze blog lees je alles over de volle maan en slecht slapen.

Volle maan en slecht slapen

Veel mensen zullen een volle maan niet snel aan slecht slapen koppelen. Toch is er wel degelijk een verband. Laten we beginnen met een vrij logische reden, namelijk het extra licht wat er met een volle maan gepaard gaat. Veel mensen associëren licht met de ochtend, waardoor ze vanzelf wakker worden. Als de maan door je slaapkamerraam schijnt en je kamer verlicht, kan je onderbewustzijn denken dat het ochtend is. Ook de stand van de maan is van grote invloed op het wel of niet kunnen slapen tijdens de volle maan. Wanneer de maan vol is staat hij in tegenovergestelde richting van de zon. Dit zorgt voor een energetische wrijving waar de aarde en zijn bewoners de volle laag van krijgen. Dit komt omdat zowel de zon als de maan een natuurlijke aantrekkingskracht op de aarde heeft. Hierdoor wordt de aarde in tegengestelde richtingen getrokken en ontstaat er wrijving.

Wat kun je ertegen doen?

Lig je uren te piekeren en te woelen in je bed? Heb je zelfs al schaapjes geteld en weet je nu echt niet meer wat je moet doen? Probeer dan eens een slaapmeditatie. Als het volle maan is heb je namelijk ook meer baat bij yoga en mediteren. Er zijn zelfs speciale meditaties die alleen tijdens een volle maan gedaan worden. Deze zijn er helemaal op gericht om je energieveld op te laden en je chakra’s te zuiveren. Een slaapmeditatie focust zich op ontspanning. Zo kun je een meditatie doen waarbij je al je spieren een voor een aanspant en vervolgens weer ontspant. Hierdoor gaat je lichaam zwaar en ontspannen aanvoelen wat het makkelijker maakt om in slaap te vallen. Wil je het effect van je slaapmeditatie verlengen? Sprenkel dan voor de ultieme ontspanning wat rustgevende olie op je kussen. Dit zorgt niet alleen voor een ontspannen gevoel, maar zorgt er ook voor dat stress en eventuele ongemakken minder worden.

Meditatie is niet het enige wat helpt tegen een slapeloze nacht. Het kan namelijk ook zijn dat je gewoon last hebt van het licht dat door je slaapkamerraam schijnt. Verduisterende gordijnen bieden hier uitkomst bij.