Wat is zilver proteïne?

Veel producten die verkocht worden als colloïdaal zilver, zijn in feite zilver proteïne producten. Sommige aanbieders labelen deze producten als zilver proteïne of mild zilver proteïne. Helaas zien we bij de meeste producten het woord proteïne niet op het etiket of op de productbeschrijving terugkomen. Wil jij hier meer over weten en het verschil met colloïdaal zilver? Lees dan snel verder.

Zilver proteïne bestaan uit grote zilverdeeltjes die zo groot zijn dat ze niet in het water oplossen. Het is zelfs zo dat zilver proteïne van de drie typen colloïdaal zilver producten de kleinste deeltjesoppervlakte per concentratie hebben. Het menselijk lichaam is hierdoor niet in staat om het zilver te absorberen, waardoor het weinig effect op je lichaam heeft. De deeltjesoppervlakte is namelijk de belangrijkste factor voor de effectiviteit. Hoe groter de deeltjesoppervlakte is, hoe beter de werking van het product.

 

Risico’s van zilver proteïne

Het gebruik van zilver proteïne komt met vele gevaren. De concentratie zilverdeeltjes is namelijk zo hoog dat deze producten erom bekend staan argyrie te veroorzaken. Dit is een ziekte die ervoor zorgt dat je huid een blauw-grijze kleur krijgt. Iets wat met colloïdaal zilver gelukkig niet voorkomt. Daarnaast zorgt de toevoeging van de proteïnen aan het colloïdaal zilver ervoor dat de groei van bacteriën juist ondersteund wordt.

 

Argyrie

Argyrie is een zeldzame aandoening die optreedt bij langdurige blootstelling aan zilver dat zich ophoopt in het lichaam. Niet alleen de huid krijgt een blauwgrijze kleur, maar ook de ogen, inwendige organen en het tandvlees. De reden dat colloïdaal zilver hier niet voor zorgt is dat de deeltjes zo klein zijn dat het product op de normale manier wordt uitgescheiden. Zo hoopt het zilver zich niet op en hoef je niet bang te zijn voor een verkleuring van de huid.

 

Hoe herken je zilver proteïne?

Het komt vaak voor dat mensen colloïdaal zilver willen kopen maar in plaats daarvan met zilver proteïne thuiskomen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om dit zilverproduct te herkennen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Hoe hoger het ppm van het product is, hoe donkerder de vloeistof. De kleur van zilver proteïne varieert dan ook van licht oranje tot bijna zwart.
  • Als je het product schudt vormt zich een schuimlaag bovenop de vloeistof. Dit kan tot minutenlang aanhouden.
  • De concentratie van het product is erg hoog. Vaak 30 of hoger.

BESTSELLERS