Planten stekken met colloïdaal zilver

Nu de lente bijna voor de deur staat, begint ook het groeiseizoen voor planten weer. De bomen krijgen bladeren, bloemen komen voorzichtig op en ook kamerplanten als de caladium komen weer langzaam uit hun winterslaap. Een nieuw groeiseizoen is ook het moment om planten te stekken. Wist je dat je daar ook heel goed colloïdale metalen voor kunt gebruiken? In deze blog lees je daarom alles over planten stekken met colloïdaal zilver.

Wat is colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver is een vloeibare substantie met daarin elektrisch geladen zilverdeeltjes. Deze deeltjes zijn zo minuscuul dat ze onmogelijk met het blote oog te zien zijn.  Het colloïdaal zilver van Crystal wordt gemaakt uit 0,9999 puur zilver en gevisualiseerd ultra puur water. Ons zilverwater heeft een concentratie van 10 ppm en heeft een effectief oppervlak van 7,1m2/ liter. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat colloïdaal zilver van Crystal daardoor het beste zilverwater op de markt is.

Planten stekken met colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver kan voor heel veel toepassingen ingezet worden. Natuurlijk voor jezelf of je huisdier, maar ook voor je (kamer)planten. Een paar druppels colloïdaal zilver kan al voor een wereld van verschil zorgen. Zo kun je schimmels, beestjes of bacteriën in je plant tegen gaan en geef je je plant net dat beetje extra om sterk en gezond te worden. Ook als je geen schimmels of beestjes in je plant hebt kun je colloïdaal zilver gebruiken, bijvoorbeeld als groeistimulator of voor het stekken van je plantjes.

Er zijn heel veel verschillende manieren om je planten te stekken. Zo kun je een plant gelijk al in de aarde stekken, sphagnum moss gebruiken of de plant op water laten wortelen. Voor al deze manieren kun je colloïdaal zilver gebruiken. Als je planten met aarde of sphagnum moss stekt, kun je zilverwater aan het water in je gieter toevoegen. Bij een plant op water voeg je een paar druppels aan het water toe. Zo zal je plant een stuk sneller wortelen en uitgroeien tot een mooie, sterke plant. Met colloïdaal zilver alleen gaat je plant het natuurlijk niet redden. Let daarom ook op dat je de plant op een goede plek zet en hij genoeg licht krijgt.