kristallen reinigen

Veel mensen hebben kristallen en edelstenen in huis. De een omdat ze het simpelweg heel mooi vinden, de ander vanwege de energetische werking. Met de juiste edelsteen kan je je o.a. creatiever voelen, beter in balans met jezelf komen of juist meer liefde voelen. Doordat elke edelsteen en kristal over eigen krachten beschikt, vragen ze ook om een eigen behandeling. In deze blog lees je daarom alles over kristallen reinigen.

Kristallen reinigen

Kristallen zijn natuurlijke producten die zijn opgeladen door de energie van moeder aarde. Als je je kristallen langdurig gebruikt kan deze energie op raken of vervangen worden door negatieve energie. De werking van je kristal zal daardoor minder worden en op den duur zelfs helemaal verdwijnen. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen door je kristallen regelmatig te reinigen en opnieuw op te laden. Een kristal laat zelf zien wanneer het tijd is voor een grote schoonmaakbeurt. Hij kan dof worden of zelfs barstjes vertonen.

Er zijn verschillende manieren om je kristallen te reinigen. Het makkelijkste is om dit met water te doen. Je kunt je kristallen in een bakje met water leggen of afspoelen onder de kraan. Helaas kun je niet elke steen zorgeloos in een waterbadje leggen. Zachtere stenen kunnen aangetast worden door de kalk wat in ons kraanwater zit. Ook poreuze stenen of stenen waar ijzer in zit zijn niet gek op kraanwater. Mineralen als pyriet en woestijnroos kunnen zelfs volledig oplossen.

Bijna alle stenen kunnen in de aarde gereinigd worden. Dit kan gewoon bij je in de tuin, maar ook in de pot van een van je kamerplanten. Door je steen een dag in de aarde te laten (dit mag ook korter of langer) krijgt je steen de tijd om alle negatieve energie terug te geven aan de aarde. Als je steen goed gereinigd is kan de steen opgeladen worden met positieve energie. Hoe je dit het best kunt doen lees je in een van onze volgende blogs.

Jade roller reinigen

Kristallen worden niet alleen geroemd om de schoonheid en de energetische werking, ook in de beauty branche worden ze steeds populairder. Stenen als Jade en Rozenkwarts worden veelal in gezichtsrollers gebruikt. Door je gezicht met deze rollers te masseren stimuleer je de bloedcirculatie in je gezicht en neem je negatieve energie weg. Wil jij je jaderoller reinigen en gebruik jij normaal hardnekkige schoonmaakmiddelen? Overweeg dan eens om een colloïdaal zilverspray te gebruiken. Geheel natuurlijk en nog effectief ook.