energie

Heb jij te maken met een nare werksfeer? Een toxische baas of juist een vriend of familielid die negativiteit uit lijkt te ademen? Dan kan dat funest zijn voor je eigen energie. Gelukkig kunnen we hier ons makkelijk tegen wapenen. In deze blog vind je tips om je energie te beschermen én negatieve energie van je af te zetten.

Ons lichaam bestaat uit verschillende chakra’s. Zij zorgen ervoor dat onze energie door ons lichaam stroomt. Dit kan zowel positieve- als negatieve energie zijn. Om te voorkomen dat een van deze chakra’s blokkeert en er een disbalans in ons lichaam ontstaat, is het belangrijk deze energiestroom te beschermen. Negatieve energie kan namelijk niet alleen je humeur en je energie omlaag brengen, ook je weerstand kan een flinke klap krijgen. Extra belangrijk om je energie te beschermen dus!

Visualiseren kun je leren

Als je met iemand praat of contact leg ontstaat er een verbinding tussen jullie. Dit kun je als een koordje zien. Als je met iemand praat die vol levenslust en positiviteit zit, kan dit via het koordje overgebracht worden. Helaas geldt voor negatieve energie precies hetzelfde. Zodra je merkt dat iemand een negatieve vibe met zich meedraagt, probeer dan stevig in je eigen energie te staan. Dit kun je doen door via je buik te ademen en te visualiseren dat wortels je aan de grond verbinden. Als je stevig staat kun je een stapje verder gaan door een grote bal om je heen te visualiseren. Deze bal beschermt je en zorgt dat je niet geraakt wordt door je omgeving. Het beste is om dit gelijk al als je opstaat te doen. Zo weet je zeker dat niemand onbewust aan je energie zit.

Huis reinigen met salie

Heb jij net de nieuwe sleutel van je nieuwe stekkie gekregen? Of voel je je niet helemaal op je gemak in je eigen huis? Dan is je huis reinigen met salie misschien wel wat voor jou. Dit ritueel stamt af van de Native Americans. Salie is namelijk niet alleen antibacterieel, het zou ruimtes ook kunnen ontdoen van kwaadaardige geesten en negatieve energieën.  Een bijkomend voordeel? Ook jij wordt bij dit ritueel gereinigd. Wil jij negatieve energie uit je huis drijven? Als je je huis wil reinigen met salie heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Salie
  • Een kommetje water om de smudge te doven
  • Een aansteker

Let op dat je de salie niet in de fik zet, maar juist laat smeulen. De rook zorgt ervoor dat je huis helemaal klaar is voor je eigen positieve energie.

Welke kristallen beschermen je tegen negatieve energie

Krijg jij in je leven vaak te maken met negatieve energie? Naast bovenstaande punten kun je ook kristallen gebruiken om je energie te beschermen. Deze kun je op een mooie plek in je huis leggen, maar ook meedragen aan bijvoorbeeld een ketting. Wij hebben er drie voor je uitgezocht.

De eerste steen is smithsoniet. Dit kristal zorgt niet alleen dat je energie beschermd wordt, maar heeft ook een kalmerende werking. Positief en zen tegelijk.. Dat wil toch iedereen? Negatieve energie komt niet alleen van andere mensen, maar ook van technologie. Pyriet weert je tegen deze schadelijke effecten en werkt daarnaast ook nog kalmerend op lichaam en geest. Ben jij een schrijver of heb je een creatieve baan? Als je de steen op je bureau legt zorgt hij voor een toename in creativiteit en meer focus. Lijk jij onbewust altijd in negatieve situaties terecht te komen? Dan is de zwarte jade de steen voor jou. Jade zorgt er namelijk voor dat je intuïtie beter wordt en je bewuster bent van negatieve mensen- en situaties.