voordelen van colloïdaal goud

Goud is een edelmetaal wat net zo oud is als de aarde zelf en nog steeds ongekend populair. Van sieraden, tot huisdecoratie en luxeproducten. Goud maakt alles net iets mooier en stijlvoller. Gelukkig is goud niet alleen mooi, maar heeft het ook in colloïdale vorm veel voordelen. In deze blog vind je daarom drie voordelen van colloïdaal goud.

Forever young

Zeg je Cleopatra, dan denk je automatisch aan de prachtige Egyptische koningin die je uit de geschiedenisboeken en Hollywood films kent. Het verhaal gaat dat Cleopatra haar schoonheid en jeugdigheid behield door zich elke avond in te smeren met vloeibaar goud. Ook de Alchemisten zagen in goudwater hét perfecte middel om verjonging en schoonheid te bereiken. Het is misschien wat kostbaar om je elke dag met colloïdaal goud in te smeren, gelukkig is goud daarom een bestandsdeel in veel anti-aging crèmes.

Colloïdaal goud en energie

Goud is niet alleen populair door hoe het er uit ziet, maar ook vanwege zijn werking op onze fysieke- en mentale gesteldheid. Er wordt gezegd dat goud een kalmerend en harmoniserend effect heeft. Zo gebruikten veel oude beschavingen goud om lichaam, geest en ziel beter in balans te brengen. Een betere balans zorgt op zijn beurt voor meer energie, een betere focus en een hoger libido. Bevalt al deze nieuwe energie je? Denk er dan eens over na om het colloïdale goud te versterken met yoga of mindfulness. Door gericht bezig te zijn met het strekken van je spieren en het veranderen van je gedachten kunnen er nieuwe energiestromen ontstaan.

Goud en spiritualiteit

Als we kijken naar de geschiedenis van spiritualiteit heeft goud altijd een grote rol gespeeld. Zo werd het edelmetaal door Farao’s gebruikt om het bewustzijn optimaal te benutten en tot hogere staten te komen. Ook nu zijn er weinig rituelen in de spiritualiteit waar goud geen toegevoegde waarde heeft. Dat is niet zo gek want goud wordt o.a. gezien als de vertegenwoordiging van verlichting en in het Boeddhisme spreken ze zelfs over het symbool van spiritualiteit, geluk en gezondheid. Wil jij meer weten over de rol van goud bij spiritualiteit? Lees dan onze blog over dit onderwerp.