Concentratie deeltjes per miljoen (PPM)

PPM staat voor concentration parts per million

Parts per million of afgekort ppm betekent het miljoenste deel zoals % het honderdste deel betekent. Een meer tot de verbeelding sprekende grootheid is mg/l. Bijvoorbeeld: 10 ppm is dus 10 mg/l hetgeen betekent dat in 1 liter Crystal colloïdaal zilver 10 mgr zilver zit. Deze 10 mgr zilver heeft een volume van 1mm3.

Effectief werkzaam oppervlak

Het effectief werkzaam oppervlak is niets meer of minder dan het totale oppervlak van alle deeltjes in de vloeistof. We nemen als voorbeeld Crystal colloïdaal zilver met een concentratie van 10 mg/l (ppm). Bij een deeltjes grootte van 1 mm is het effectief werkzaam oppervlak maar 6mm2/liter. Bij een deeltjes grootte van 0,65 nanometer is dat maar liefs 7,1 m2/liter.

Gehalte zilver

Het zilver gehalte is helaas niet zo veelzeggend voor de kwaliteit van colloïdaal zilver. Het is natuurlijk wel, zo dat als u ook geen werking van zilver kunt verwachten, als er geen zilver in zit. Maar het is zeker niet zo dat het een effectief product is, als er veel in zit.

Ik zal u proberen duidelijk te maken waarom het gehalte zilver op zich niets zeggend is.

Stel u heeft 1 liter water met een zilver gehalte van 10 mg/l (10 ppm). In deze liter zit dus 10 milligram zilver. 10 milligram zilver heeft een volume van 1 kubieke millimeter, een dobbelsteentje van 1mm. Het zilvergehalte wordt meestal aangeduid als het aantal ppm. Ppm betekent parts per million oftewel het miljoenste deel zoals % het honderdste deel betekent. Een andere eenheid voor ppm is ook wel mg/l (milligram per liter) en meer tot de verbeelding sprekend.

U drinkt nu deze liter in één keer op en slikt het dobbelsteentje zilver door. Denkt u dat u iets merkt of dat het een werking kan hebben?

Werking producten

Nu neemt u diezelfde liter water met hetzelfde gehalte aan zilver (10 milligram), maar nu is de kubus van 1mm verdeeld in deeltjes van 0.65 nanometer. In deze liter bevinden zich nu 3,3 miljard maal 3,3 miljard deeltjes. Deze deeltjes zijn dan ook nog een factor 1000 kleiner dan een bacterie en dus in staat overal in het lichaam te komen. Welke van de twee producten kan dan een werking hebben?

Een grootheid die wel iets zinnigs zegt over de effectiviteit van colloïdaal zilver is het “Effectief Werkzaam Oppervlak”. Het effectief werkzaam oppervlak is het totale oppervlak van alle deeltjes in de vloeistof.

Bij 1 deeltje van 1 mm in een liter is dat totale oppervlak 6 mm2/l

Bij 3,3 miljard maal 3,3 miljard deeltjes van 0.65 nm in een liter is dat 7,1 m2/l

Verder zult u nooit colloïdaal zilver vinden met een deeltjesgrootte kleiner dan 0.65 nanometer, omdat dit niet kleiner te maken is. Dat is zo doordat het bestaat uit het minimale aantal atomen wat nodig is om een deeltje te vormen. Voor zilver zijn dat 20 atomen.

U kunt zelf wat rekenen met het gehalte zilver en deeltjesgrootte met behulp van een tool die u vindt onder het hoofdstuk kwaliteit.

Crystal colloidaal zilver

Animatie over onze specificaties en kwaliteit.

BESTSELLERS