colloïdale mineralen opslaan

Gebruik je colloïdale producten zoals colloïdaal zilver? En wil je dit zo lang mogelijk blijven doen? Dan is het belangrijk dat je ze op een goede manier bewaart. In deze blog lees je alles over colloïdale mineralen opslaan.

Colloïdale mineralen opslaan: glas of PET?

Er zijn veel wilde verhalen over de opslag van colloïdale mineralen. Zo mag colloïdaal zilver absoluut niet in plastic bewaard worden en is alleen glas geschikt. Dit wordt meestal genoemd door leveranciers die het product niet goed genoeg kennen. Echte colloïdale mineralen kunnen perfect in plastic worden bewaard, alleen is niet elke plastic soort geschikt.

Echte colloïden bestaan ​​uit deeltjes en niet uit ionen. Daardoor zijn er geen glazen flessen nodig. Onze producten worden verzonden in PET-plastic flessen. PET staat voor polyethyleentereftalaat, een vorm van polyester. PET wordt vaak gebruikt om frisdranken, water en vruchtensap te verpakken en is tegenwoordig de meest voorkomende drankfles die wordt geproduceerd. Een product dat per se in een glazen fles moet worden bewaard is een ionisch product en geen echte colloïde.

De ionische zilveroplossingen die worden geproduceerd door generatoren van thuishobbyisten, zijn meestal lichtgevoelig en zullen in korte tijd verslechteren als ze niet worden afgeschermd van zichtbaar licht. Door dergelijke oplossingen in amberkleurige flessen te bewaren, wordt de achteruitgang van het product verminderd. De meeste lichtgevoelige oplossingen worden geproduceerd met behulp van het laagspannings-gelijkstroomproces, vaak met behulp van meerdere 9 volt-batterijen. De vereiste voor een amberkleurige fles duidt op een lichtgevoelige, onstabiele oplossing. Alleen de oplossingen van de laagste kwaliteit zijn namelijk lichtgevoelig. Producten van hoge kwaliteit zijn niet lichtgevoelig en hebben geen amberkleurige fles nodig.

Ionisch zilver

Veel van deze theorieën over plastic zijn gebaseerd op ionisch zilver. Zoals u wellicht weet, bestaat ionisch zilverwater uit zilverionen en water. Deze ionen missen een elektron waardoor ze instabiel zijn. Hierdoor zijn de ionen altijd op zoek naar een elektron en ontstaat er in combinatie met chloor zilverchloride. In tegenstelling tot ionisch zilver is colloïdaal zilver een stabiel product. De zilverdeeltjes bevatten een elektron en het water zal geen reactie veroorzaken. Colloïdaal zilver kan daarom ook goed bewaard worden in PET- of PE-flessen. Deze flessen bevatten geen stoffen die de geleidbaarheid kunnen verhogen. Hierdoor blijft het water van optimale kwaliteit en hoef je het na een week niet meer weg te gooien.

Onze producten worden geleverd in een blauw gekleurde petfles die het product beschermd tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn de flesjes voorzien van een handige flip-top dop die het gebruik een stuk gemakkelijker maakt. Je krijgt ook een lepel en een pipet. Hygiënisch maar ook een stuk gemakkelijker in gebruik.

Waar op te slaan?

Om de kwaliteit zo lang mogelijk te kunnen garanderen, staan ​​niet alleen het product en de verpakking centraal. Ook de plek waar je het product bewaart, draagt ​​bij aan de best mogelijke kwaliteit. Het is het beste om de colloïdale mineralen uit de buurt van direct zonlicht op een droge plaats op kamertemperatuur te bewaren. Het colloïde mag nooit bevriezen, omdat hierdoor de colloïdale suspensie breekt en de oplossing ondoelmatig wordt. Koeling is voor geen van de producten vereist.

Er zijn nog wat extra zaken waar je op kunt letten. Drink niet rechtstreeks uit de fles om de houdbaarheid te maximaliseren en besmetting te voorkomen. Giet altijd uit de fles in een lepel of kopje en zorg dat je ongebruikte vloeistof nooit terug in de fles giet.