Colloïdaal zilver van Crystal

Colloïdaal zilver van Crystal

Welkom op de colloidaal zilver informatie pagina van Crystal colloidals. De informatie die u hieronder aantreft, is wat jaren onderzoek en analyses naar de kwaliteit van colloïdaal zilver ons geleerd hebben. Crystal colloidaal zilver 10 ppm is een mengsel van zeer kleine zilver deeltjes gemaakt uit 0,9999 puur zilver in Grander® gevitaliseerd ultra puur water.

Wilt u weten:

• Welke producten er verkocht worden onder de naam colloidaal zilver, maar dit niet zijn?

• Welke 4 specificaties de kwaliteit van colloïdaal zilver bepalen.

• Waarom Crystal zegt dat ppm als waarde alleen nietszeggend is ten opzichte van de kwaliteit?

• Nog veel meer informatie over echt colloidaal zilverwater en de kwaliteit.

Neem nu dan gerust de tijd om de onderstaande informatie goed te lezen, zodat wij met u kunnen delen wat jaren van analyses en onderzoek ons geleerd hebben over colloïdaal zilver. Daarnaast zult u na het lezen van deze pagina nog beter in staat zijn om te kiezen voor kwaliteit. Mocht u tijdens het lezen iets tegenkomen wat u niet begrijpt, vraag het ons.

Lees meer »

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Colloïdaal zilver 200 ml
  Waardering:
  98%
  € 28,74
 2. Colloïdaal zilver 1 L
  Waardering:
  100%
  € 113,07
 3. Colloïdaal Zilver & Goud & Créme Combi
  NEW
  Colloïdaal Zilver & Goud & Créme Combi
  Rating:
  0%
  Normale prijs € 96,23 Speciale prijs € 81,90
 4. Colloïdaal Zilver & Goud 200 ml Combi
  NEW
  Colloïdaal Zilver & Goud 200 ml Combi
  Waardering:
  93%
  Normale prijs € 57,49 Speciale prijs € 51,36
 5. Colloïdaal Zilver & Créme Combi
  NEW
  Colloïdaal Zilver & Créme Combi
  Waardering:
  100%
  Normale prijs € 67,47 Speciale prijs € 61,39
 6. Colloïdaal zilver crème 50 ml
  Waardering:
  100%
  € 38,74
 7. Colloïdaal zilver spray 100 ml
  Rating:
  0%
  € 19,49
 8. Colloïdaal zilver 5 L
  Rating:
  0%
  € 462,68
 9. Colloïdaal zilver 25 L
  Rating:
  0%
  € 1.840,61
 10. Colloïdaal zilver 10 ml monsterflesje
  Rating:
  0%
  € 4,07
 11. Leeg neusspray flesje
  Rating:
  0%
  € 4,51
 12. Navulset
  Rating:
  0%
  € 4,05

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Crystal colloïdaal zilver

Ons colloïdaal zilver is echt colloïdaal zilver. Dit betekent dat het grootste gedeelte van Crystal colloidaal zilverwater bestaat uit zilverdeeltjes, niet zilverionen. Ons colloïdaal zilver smaakt naar water. Een licht metallische smaak is echter wel eens gehoord.

Crystal colloidaal zilverwater heeft een concentratie van 10 ppm, bestaat uit 80,5% colloïdaal zilverdeeltjes met een grootte van 0,65 nanometer. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Crystal colloidaal zilver het grootste effectief werkzaam oppervlak heeft van 7,1m2/liter.

We analyseren constant onze kwaliteit, waardoor we de hoogste concentratie van 80,5% colloïdaal zilverdeeltjes ter wereld garanderen. We analyseren ook de kwaliteit van andere leveranciers en constateren bij veel leveranciers schrikbarende resultaten. Zij leveren ten hoogste 10% colloïdaal.

Drie soorten ‘colloïdaal’ zilver?

Er zijn op dit moment drie verschillende soorten zilverwater die verkocht worden als 'colloïdaal zilver': ionisch zilver, proteïne zilver en echt colloidaal zilver. Consumenten die echt colloïdaal zilver zoeken worden benadeeld, omdat ionisch zilver en proteïne zilver producten verkocht worden als echt colloidaal zilver. Hieronder leest u een beknopte uitleg van de drie soorten en het verschil.

Wat is ionisch zilver?

Helaas bestaat het overgrote deel van de producten die verkocht worden als colloïdaal zilver uit ionisch zilver. De samenstelling van deze producten bestaat uit maximaal 10% echt colloidaal zilver en minimaal 90% zilverionen. De producenten van ionisch zilver beweren dat colloidaal zilverwater eruit moet zien als helder water, maar dat is niet zo. Bedrijven die ionisch zilver verkopen en beweren dat hun product echt colloïdaal zilver is, proberen u -de koper- in verwarring te brengen. Laat u niet voor de gek houden. Als het product helder en kleurloos is, dan is er sprake van ionisch zilver, geen echt colloïdaal zilver.
Vraag: Zou u zich bedrogen voelen als u een pak versgeperst sinaasappelsap koopt waar maar 10 % sinaasappelsap in zit en 90% water?

Wat is het verschil tussen ionisch en colloïdaal zilver?

Het verschil tussen ionisch zilverwater en colloidaal zilverwater wordt veroorzaakt door de deeltjes. Ionisch zilver is zilver opgelost in water, ook wel zilverionen genoemd. Colloïdaal zilver zijn zilver deeltjes in water. Zilverionen gaan in het lichaam een verbinding aan met chloor en vormen zo zilverchloride. Zilverdeeltjes doen dat niet. De werking van zilverchloride in het lichaam heeft niets te maken met de werking van colloïdaal zilver.

Wat is echt colloïdaal zilver?

Producten met echt colloïdaal zilver zijn vanwege de hoge complexiteit van het productieproces en de daaruit voortvloeiende hoge kosten helaas de minst voorkomende vormen van colloidaal zilverwater op de markt. Echt colloidaal zilver is zilver in deeltjesvorm (bolletjes) in water. In de techniek worden deze bolletjes kolloiden genoemd als de afmeting groter is dan 1 atoom en kleiner dan 100.000 nanometer. Wij vinden dat enkel een product met meer dan 50% colloïdaal zilverdeeltjes verkocht mag worden als colloïdaal zilver of colloidaal zilverwater. Crystal colloidaal zilver bevat 80,5 procent colloïdaal zilver.

colloïdaal zilver

Wat is proteïne zilver?

Zilverproteïneproducten zijn na ionisch zilver producten de meest voorkomende producten die worden verkocht als colloidaal zilver. Deze producten zijn eenvoudig te herkennen aan de concentratie van 30 ppm of hoger. Zilver proteïne bestaat uit zilverdeeltjes en een eiwitbindmiddel. Dit bindmiddel zorgt ervoor dat de grote deeltjes in de vloeistof blijven zweven. Zilver proteïne is zeer eenvoudig te produceren door water toe te voegen aan zilver eiwitpoeder dat bij verschillende chemische bedrijven te koop is. Het gebruik van zilverproteïne raden wij u ten strengste af vanwege de vaak hoge concentratie, de veel te grote zilverdeeltjes en het aanwezige eiwitbindmiddel.

Lees meer »

Duidelijkheid over onze kwaliteit

Hieronder leggen we u uit welke 4 specificaties de kwaliteit van colloidaal zilverwater bepalen, waarom Crystal zegt dat ppm als waarde alleen niets zegt en wat het effectief werkzaam oppervlak is.

Lees meer »

Kwaliteit dankzij specificaties

Om er zeker van te zijn dat u de allerhoogste kwaliteit echt colloïdaal zilver koopt, heeft u 4 specificaties nodig. Crystal is na jaren van analyseren geen enkele producent tegengekomen die colloidaal zilverwater levert met een betere kwaliteit dan Crystal.

Welke 4 specificaties?

1. Concentratie (mg/l) ppm

2. Deeltjesgrootte

3. Samenstelling, colloïdaal vs ionisch

4. Effectief werkzaam oppervlak.

Lees meer »

1

Vergelijkingstabel concentratie

Download de tabel

Concentratie (mg/l), ppm

Crystal colloïdaal zilver heeft een concentratie van 10 ppm. Maar wat betekent 10 ppm nou precies en waarom zeggen wij dat deze waarde alleen nietszeggend is?

Ppm is bij vloeistoffen hetzelfde als milligram per liter (mg/l).

Voor veel producenten is ppm een "Unique Selling Point". Vaak wordt het als enige waarde aangegeven op de verpakking/website. Voor veel gebruikers van colloidaal zilver is ppm een maatstaaf voor kwaliteit: hoe hoger het ppm, hoe beter de kwaliteit. Dit is iets wat veel producenten u willen doen geloven, maar is absoluut niet waar!

De waarde ppm alleen is nietszeggend t.o.v. de kwaliteit, zie het voorbeeld hieronder. We nemen als voorbeeld Crystal colloidaal zilver 10 ppm oftewel 10 milligram zilver per liter.

Stel we doen 1 bolletje zilver van 10 milligram in 1 liter water, dan hebben we een concentratie van 10 PPM zilver oftewel 10 milligram zilver per liter water. Als we hetzelfde stukje zilver nu in biljoenen zilver deeltjes opdelen en we verdelen al die colloïdaal deeltjes in 1 liter water, dan hebben we nog steeds een vloeistof met 10 PPM zilver oftewel 10 milligram zilver per liter.

De laatste vloeistof is natuurlijk vele malen effectiever. Het verschil is de deeltjesgrootte waarin de 10 milligram per liter verdeeld is. Vandaar dat wij zeggen "de waarde ppm alleen zegt absoluut niets over de kwaliteit". Dat brengt ons bij de deeltjesgrootte.

Lees meer »
2

Vergelijkingstabel deeltjesgrootte

Download de tabel

Deeltjesgrootte

Crystal colloidaal zilverwater bestaat voor 97% uit zilver deeltjes met een grootte van 0,65 nanometer. Deze deeltjes bestaan uit ± 19 - 20 atomen. De overige 3% heeft een deeltjesgrootte van 2,8 nanometer. Het is natuurkundig gezien onmogelijk om kleinere zilver deeltjes in water te laten bestaan, omdat de natuurwetten dit niet toestaan. Er bestaan dus geen kleinere zilver deeltjes dan die van Crystal colloïdaal zilver. Dit is een van redenen waarom wij de beste kwaliteit colloidaal zilverwater leveren. De deeltjesgrootte is bepalend voor de effectiviteit van colloidaal zilver, want hoe kleiner het deeltje, hoe meer deeltjes en hoe effectiever het product.

Professor Ronald J. Gibbs was van 1984 tot 2000 directeur van het centrum voor colloïdale wetenschappen aan de Universiteit van Delaware. In zijn boek schreef hij het volgende:

"The size of the particles in colloidal silver suspensions we use, are very important. Particle size controls the effectiveness of the colloidal silver suspension"

Lees meer »
3

Vergelijkingstabel ionisch

Download de tabel

Samenstelling, colloïdaal vs ionisch

Wanneer noemen we een vloeistof colloïdaal zilver?
Als de vloeistof meer dan 50% colloidaal zilver en dus minder dan 50% ionisch zilver bevat.

Crystal colloidaal zilverwater bevat 80,5% colloïdaal zilver en 19,5% ionisch zilver. Ons colloidaal zilver bevat ionisch zilver, omdat bij de productie van colloïdaal zilver altijd ionisch zilver ontstaat. Ionisch zilver en colloidaal zilver zijn qua werking niet met elkaar te vergelijken, het zijn twee compleet verschillende stoffen. Uit onderzoek van de Hogeschool Zuyd (Heerlen, NL) is gebleken dat de meeste producten voor maar 10% uit colloidaal zilver en 90% uit ionisch zilver bestaan.

Lees meer »
4

Vergelijkingstabel effectiviteit

Download de tabel

Effectief werkzaam oppervlak

Het effectief werkzaam oppervlak is de belangrijkste waarde die de kwaliteit van colloïdaal zilverwater weergeeft. Bij Crystal colloidaal zilver 10 ppm is dit maar liefst 7,1m2/l. Hoe groter het effectief werkzaam oppervlak, hoe effectiever het colloïdaal zilver. Het effectief werkzaam oppervlak is de belangrijkste waarde voor de kwaliteit van een colloïdaal, omdat deze bepaald wordt door de specificaties van colloïdaal zilver. Hoe beter de specificaties, hoe beter het colloïdaal zilver.

Het effectief werkzaam oppervlak wordt bepaald door de hoeveelheid zilver, aangeduid in ppm (mg/l), de deeltjesgrootte en het percentage colloidaal zilver. Het ionisch zilver kan niet worden meegerekend, omdat het geen deeltjes zijn. Hoe kleiner het deeltje, hoe groter het aantal deeltjes, hoe groter het totale oppervlak van alle deeltjes oftewel het effectief werkzaam oppervlak.

Lees meer »

Het goedkoopste colloïdaal zilver

Hier links ziet u het overzicht van de prijs-kwaliteit verhouding van ons colloïdaal zilver. Zoals u kunt zien is de prijs van Crystal colloïdaal zilver per effectiviteit het laagst. Uitgebreide informatie vindt u in de rapporten van de Hogeschool Zuyd.

Kwaliteitsonderzoek Hogeschool zuyd

De Hogeschool Zuyd (Heerlen, NL) heeft een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van verschillende leveranciers van Nederlandse colloïdaal zilver en zilverzalf. U leest hieronder enkele conclusies van het onderzoek. Deze conclusies kunt u ook terugvinden in het rapport. Het volledige rapport kunt u downloaden door onder de conclusies op "download rapport zilver' te klikken.

Conclusies rapport Zilver

1. Alleen Crystal levert een product waarvan de opgegeven concentratie zilver en de gemeten concentratie zilver met elkaar overeenkomen.

2. Als er vanuit wordt gegaan dat colloidaal zilverwater uit meer dan 50% colloïdaal deeltjes moet bestaan en dus minder dan 50% ionisch zilver mag bevatten, is Crystal de enige leverancier die colloïdaal zilver levert.

3. De opgegeven deeltjesgrootte van het product wordt alleen gewaarborgd door Crystal en ligt vele malen lager dan de deeltjesgrootte van de andere leveranciers.

Wat is de kleur van colloïdaal zilver?

Crystal colloidaal zilverwater is een heldere amberkleurige vloeistof. Aan de kleur van colloïdaal zilver kunt u makkelijk zien of u echt colloidaal zilver gekocht hebt. Echt colloidaal zilverwater is namelijk een amberkleurige vloeistof: het doet denken aan gekoelde thee. Echt colloïdaal zilver dankt zijn karakteristieke kleur aan de hoge concentratie zilver deeltjes, het zijn dus de aanwezige zilver deeltjes die de kleur veroorzaken. Dit in tegenstelling tot de meeste zogenaamde colloidaal zilver producten op de markt waarbij de vloeistof er als water uitziet. Deze producten bestaan uit ionisch zilver en soms ontbreekt zelfs dat.

Gebruik

Volgens de Europese Verordening EG nr. 1925/2006 mag geen enkele producent van colloidaal zilverwater in Europa dit product nog aanbieden als voedingssupplement/water. Wees gerust, Crystal colloïdaal zilver is qua samenstelling onveranderd, enkel de classificering is aangepast.

We zien ons dan ook genoodzaakt u te informeren dat de oude, hieronder vermelde dagelijkse, dosering niet meer van toepassing is, ondanks de gelijke productsamenstelling. Dosering: 1 tot 4 theelepeltjes 4 x per dag enige minuten onder de tong voordat men het doorslikt.

We hanteren nu de volgende omschrijving voor het gebruik.
Crystal colloidaal zilver - Medisch hulpmiddel Klasse 1.
Mondspoeling en gorgelen. Ter behandeling van huidaandoeningen.


Uitleg over huidverkleuring oftewel Argyria

Crystal colloidaal zilver is echt colloidaal zilverwater en veroorzaakt geen huidverkleuring (argyria).
Argyria is een huidaandoening waarbij de huid blauwgrijs kleurt. Bijna iedereen kent wel het verhaal over Paul Karason, die in de media 'De Blauwe Man' werd genoemd. Het verhaal van de Blauwe Man was een geval van misleiding, afkomstig van een reclamebureau en betaald door een farmaceutisch bedrijf. Het doel van deze campagne was mensen bang te maken voor het gebruik van colloïdaal zilver. De gevolgde tactiek was dat er beweerd werd dat de toestand van de Blauwe Man te wijten was aan het gebruik van colloidaal zilver. Het hele verhaal bleek regelrechte misleiding.

Hij kreeg de aandoening, doordat hij een zelfgemaakte zilveroplossing had gebruikt, die hoogstwaarschijnlijk bestond uit een hoge concentratie ioniserend zilver en grote deeltjes zilver (groter dan 500 nanometer).

Crystal colloïdaal zilver is echt colloïdaal zilver met een deeltjes grootte van 0,65 nanometer en veroorzaakt geen huidverkleuring.

Lees meer »

Houdbaarheid van colloïdaal zilver

Crystal colloidaal zilver is gemaakt van een edel metaal. Hierdoor is Crystal colloïdaal zilver feitelijk onbeperkt houdbaar. Toch hanteren wij een houdbaarheidsdatum van maximaal 3 jaar. Dit alles geldt mits bevriezing wordt voorkomen. Bevriezing maakt het colloidaal zilverwater onwerkzaam en waardeloos.

Bewaren

Crystal colloïdaal zilver hoeft u niet gekoeld te bewaren.
Voor een maximale houdbaarheid adviseren wij u:

- Niet te drinken uit de fles colloidaal zilver, maar gebruik te maken van het meegeleverde lepeltje of pipet.
- Geen ongebruikt colloidaal zilverwater terug te schenken in de fles.
- Colloïdaal zilver te bewaren bij kamertemperatuur.
- Direct zonlicht te voorkomen.

De verpakking

Zoals u hebt kunnen lezen, staat bij Crystal kwaliteit centraal. Kwaliteit die vertaald wordt in de specificaties van het product, maar ook in de verpakking. Kwaliteit leveren is één ding, kwaliteit waarborgen is net zo belangrijk. Zo is ons 200 ml flesje voorzien van een handige fliptop dop die het gebruik eenvoudiger maakt. Verder krijgt u bij onze 200 ml fles colloïdaal zilver ook een lepeltje en pipet. Bij de 1000 ml fles colloidaal zilver krijgt u een gratis navulsetje dat bestaat uit een 100 ml flesje met handige fliptop dop, verstuiver, lepeltje en pipet.

Contra-indicaties colloïdaal zilver

Bent u allergisch voor zilver, dan mag u Crystal colloidaal zilverwater niet gebruiken. Allergische reacties op zilver zijn zeldzaam, maar niet onbekend. Een persoon met een zilver allergie is niet in staat zilveren objecten te dragen. Wie onzeker is over een mogelijke zilverallergie, kan enkele druppels colloïdaal zilver op de rug van de hand toepassen. Als u na 30 minuten nog geen reactie ziet, dan kunt u er vrij zeker van zijn dat u geen zilverallergie heeft.