colloïdaal zilver voor planten.

Colloïdaal zilver is een veelzijdig product. Je kunt het zilverwater natuurlijk voor jezelf of huisdier gebruiken, maar hier houdt het niet bij op. Ook je kamerplanten hebben er baat bij om af en toe met colloïdaal zilver behandeld te worden. Wil jij weten wat voor effect dit op je planten heeft? In deze blog lees je alles over colloïdaal zilver voor planten.

Het is momenteel weer helemaal hip om veel planten in je huis te hebben. Huizen veranderen naar urban jungles en in elk interieur zijn wel wat kamerplanten te vinden. Om te zorgen dat je zo lang mogelijk van deze planten kunt genieten, is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor de planten zorgt. Voldoende water en een passende standplaats zijn hierbij van belang, maar dat is niet het enige wat van invloed is op je kamerplant. Je plant kan verbranden door te veel direct licht, last hebben van de verwarming en ook een beestjes plaag is vaak niet te vermijden.

Colloïdaal zilver voor planten

Als een plant last krijgt van schimmels, beestjes of bacteriën kunnen deze snel voor bruine bladeren of zelfs het doodgaan van de plant zorgen. Dit wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Je kunt dan aan de slag gaan met diverse chemicaliën. Dit zorgt dat de beestjes doodgaan, maar draagt nou niet bepaald bij aan een betere leefomgeving. Colloïdaal zilver biedt hier uitkomst. Voeg wat zilverwater aan het water in je plantenspuit toe en spray dit op de bladeren en de potgrond. Zo hou je de plant vrij van ongewenste schimmels, rotting en nare beestjes. Heb jij geen last van beestjes op je plant maar wil je wel kijken wat colloïdaal zilver voor je plant kan betekenen? Voeg dan wat toe aan je gieter en geef je planten zoals normaal water. Het zilver kan zorgen dat je plant sneller groeit en ook het blad gezonder wordt. Breid jij je plantencollectie graag uit door je planten te stekken? Voeg dan een druppel colloïdaal zilver toe aan het water waarin je het stekje kweekt. Het zilver treedt op als groeisimulator en zorgt dat je stekjes sneller wortelen.

Hou jij van een verse bos bloemen op tafel? En wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Ook dan kan colloïdaal zilver helpen om de houdbaarheid te verbeteren. Door een scheut colloïdaal zilver aan het water toe te voegen blijft het boeket langer vers en wordt het snijvlak van de stengel tegen bacteriën beschermd. Voeg bij elke gietbeurt wat zilverwater toe, zo voorkom je rotting en het vroegtijdig slap worden van de bloemen.