Colloïdaal zilver voor honden

Colloïdaal zilver is een populair product wat voor meerdere toepassingen ingezet kan worden. Maar wist je dat je zilverwater ook voor je huisdieren kunt gebruiken? In deze blog vertellen wij je meer over colloïdaal zilver voor honden en lees je waar je als baasje op moet letten.

Wat is zilverwater?

Colloïdaal zilver is een samenstelling van puur gedistilleerd water en elektrisch geladen zilverdeeltjes. Het zilver is verdeeld in super kleine colloïden waardoor de werking van zilver nog effectiever wordt. In geval van colloïdaal zilver is de grootte van deze zilverdeeltjes een goede graadmeter van het succes van het colloïdaal zilver. Hoe kleiner de deeltjes (hoe groter het effectief werkzaam oppervlak) hoe effectiever het product. Een van de grootste voordelen van zilver is dat dit een zuiverende werking heeft. Het product wordt dan ook al jaren gebruikt voor het zuiveren van water en als geurbestrijder.

Het colloïdaal zilver voor honden van Crystal Colloïdaal bestaat uit puur zilver water zonder dat hier verder iets aan toegevoegd is. heeft een concentratie van 10 ppm, bestaat uit 80,5% colloïdaal zilver deeltjes met een grootte van 0,65 nanometer. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Crystal colloïdaal zilver het grootste effectief werkzaam oppervlak heeft van 7,1m2/liter. Doordat er niks aan toegevoegd is, is het supplement 100% natuurlijk en bevat geen chemische kleur, geur en smaakstoffen.

Waar moet je op letten bij colloïdaal zilver voor honden?

Net als voor jezelf wil je voor je hond natuurlijk alleen het beste. Het is daarom belangrijk dat je colloïdaal zilver van goede kwaliteit neemt. Maar hoe herken je dit? En waar moet je op letten? Veel aanbieders van colloïdaal zilver bieden wel zilverwater aan, maar zo zou het eigenlijk niet genoemd mogen worden. Een van de uiterlijke kenmerken waar je goed zilverwater aan kan herkennen is de kleur. Wanneer colloïdaal zilver van goede kwaliteit is, heeft het water een amberachtige kleur. Als de vloeistof een waterkleur heeft, bestaat het product uit ionisch zilver of zit er soms niet eens zilver in. Veel producenten verkopen ionisch zilver als colloïdaal zilver voor honden. De samenstelling van deze producten bestaat uit maximaal 10% echt colloïdaal en minimaal 90% zilverionen. Deze producenten beweren dan ook dat het zilverwater er uit moet zien als helder water. Helder klopt, maar waterkleur niet. Als het product helder en kleurloos is, is er sprake van ionisch zilver.

Maak jij je zorgen om je trouwe viervoeter? Neem dan altijd contact op met een dierenarts.