Colloïdaal zilver is een populair product wat voor meerdere toepassingen ingezet kan worden. Maar wist je dat je zilverwater ook voor je huisdieren kunt gebruiken? In deze blog vertellen wij je meer over colloïdaal zilver voor huisdieren en lees je waar je als baasje op moet letten.

 

Wat zijn colloïdale producten?

Een voorbeeld van een colloïdaal product is zilverwater. Dit is een vloeibare substantie, bestaande uit minuscule zilverdeeltjes in puur gedistilleerd water. Het water bestaat alleen uit natuurlijke producten waardoor het ook goed voor dieren te gebruiken is. De kwaliteit van colloïdaal zilver is aan de hand van vier specificaties te meten, namelijk de concentratie (mg/l) ppm, de deeltjesgrootte, samenstelling colloïdaal vs. Ionisch en het effectief werkzame oppervlak. Wij zijn na jaren analyseren nog geen producent tegengekomen die colloïdaal zilverwater levert met een betere kwaliteit dan Crystal.

 

Wat is zilverwater?

Het colloïdaal zilver voor huisdieren van Crystal Colloïdaal bestaat uit puur zilver water zonder dat hier verder iets aan toegevoegd is. heeft een concentratie van 10 ppm, bestaat uit 80,5% colloïdaal zilver deeltjes met een grootte van 0,65 nanometer. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Crystal colloïdaal zilver het grootste effectief werkzaam oppervlak heeft van 7,1m2/liter. Doordat er niks aan toegevoegd is, is het supplement 100% natuurlijk en bevat geen chemische kleur, geur en smaakstoffen.

 

Waar moet je op letten bij colloïdaal zilver voor dieren?

Net als voor jezelf wil je voor je huisdier natuurlijk alleen het beste. Het is daarom belangrijk dat je colloïdaal zilver van goede kwaliteit neemt. Maar hoe herken je dit? En waar moet je op letten? Veel aanbieders van colloïdaal zilver bieden wel zilverwater aan, maar zo zou het eigenlijk niet genoemd mogen worden. Een van de uiterlijke kenmerken waar je goed zilverwater aan kan herkennen is de kleur. Wanneer colloïdaal zilver van goede kwaliteit is, heeft het water een amberachtige kleur. Als de vloeistof een waterkleur heeft, bestaat het product uit ionisch zilver of zit er soms niet eens zilver in. Veel producenten verkopen ionisch zilver als colloïdaal zilver voor huisdieren. De samenstelling van deze producten bestaat uit maximaal 10% echt colloïdaal en minimaal 90% zilverionen. Deze producenten beweren dan ook dat het zilverwater er uit moet zien als helder water. Helder klopt, maar waterkleur niet. Als het product helder en kleurloos is, is er sprake van ionisch zilver.

 

Hoe goed je ook voor je dier zorgt, het kan natuurlijk voor komen dat je dier iets gaat mankeren. Of het nu om jeuk gaat of een vies oog. Vervelend is het altijd. Colloïdale producten worden al jaren door mensen gebruikt, maar zijn ook goed voor dieren te gebruiken. In deze blog lees je meer over colloïdaal zilver en dieren.

 

Colloïdaal zilver en dieren: dosering

Zilver- en goudwater wordt niet alleen al jaren ingezet voor mensen, maar ook voor dieren, katten en andere dieren. Onze producten zijn 100% natuurlijk en kunnen zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Colloïdaal zilver wordt geroemd om zijn zuiverende werking en wordt o.a. gebruikt voor het schoonspoelen van wondjes of het schoonmaken van oren en ogen. Colloïdale producten worden echter voor veel meer klachten en kwaaltjes ingezet.

Om dit succes te garanderen is het belangrijk dat je je goed aan de dosering houdt. Natuurlijk verschilt dit per dier en kun je het product op verschillende manieren toedienen. Denk hierbij aan opbrengen, sprayen of in laten nemen. Er wordt aangeraden om per 10 kilo lichaamsgewicht 4 tot 10 druppels met het drinkwater of het voedsel te mengen. Dit kan twee keer daags gedaan worden. Ook colloïdaal goud kan goed in gezet worden om het welzijn van je dier te verbeteren. Of het nu gaat om een hond, een paard of een kat. Het wordt aanbevolen om je dier per 10 kilo lichaamsgewicht tweemaal daags 4 druppels te geven. Dit kun je in de keel druppelen of mengen met water of voedsel.

Maak jij je zorgen om je trouwe viervoeter? Neem dan altijd contact op met een dierenarts.